Uw dierenarts in Voorburg sinds 1982 (voorheen WHG Roest)

Bel ons voor advies op 070 387 08 93 
Parkweg 211, 2271 BA | Voorburg
info@dierenkliniekparkweg.nl


Betrokken zorg: Wij nemen de tijd voor u en uw huisdier


De kliniek beschikt over een modern ingerichte operatiekamer. Op iedere werkdag worden chirurgische ingrepen uitgevoerd. Dit kan variëren van sterilisaties, castraties, bultjes verwijderen tot oogoperaties en velerlei andere ingrepen. Gebitsbehandelingen vinden plaats in de voorbereiding. Zo houden we de OK zo steriel mogelijk.

In de kliniek werken we met gasaneasthesie. Het voordeel hiervan is, in vergelijking met injectieanesthesie, dat het nauwkeuriger is en daardoor veel veiliger. Bovendien kan het dier hiermee beademd worden.

Vóór de narcose wordt het dier aan een infuus gelegd. Dit dient ook wederom voor de veiligheid en als bijkomend voordeel verloopt het wakker worden van de narcose (ook wel recovery genoemd) sneller.

Gedurende de operatie is het dier verbonden aan de capnograaf en ECG. Hiermee wordt de ademhaling en hartslag goed in de gaten te gehouden. Op deze manier worden risico’s tot een minimum gereduceerd.

Nieuwe operatietechnieken worden, indien relevant voor de kliniek, aangeleerd en uitgevoerd.

Voor ingrepen in goed doorbloede weefsels beschikken wij over een elektro-chirurgieapparaat. Bloedvaten worden hiermee gemakkelijk dichtgeschroeid (ook wel gecauteriseerd genoemd) en er treedt minder bloedverlies op.

Na de operatie komt u dier rustig bij in onze recovery-ruimte waar hij/zij nauwlettend in de gaten gehouden wordt. Voor de kleinere dieren is er een verwarmde couveuse beschikbaar.